KONTAKTNE LEČE

 

Smo specialisti za predpisovanje vseh vrst mehkih in poltrdih (RGP) leč.

Vsakemu novemu uporabniku kontaktnih leč se po natančnem pregledu sprednjega segmenta očesa in določitvi dioptrije vstavi testna leča. Po 10 minutnem prilagajanju leče na oko se pod mikroskopom pogleda, kako leča sedi na očesu, koliko je gibljiva in kako se obnaša solza. Če ima pacient posebne težave, se na ta način stestira več različnih leč. Za izbran tip leče vam priporočimo tudi primeren režim nošnje in nege. 

Po nekajdnevni ali nekajtedenski uporabi leče pacienta povabimo na kontrolo. 

O LEČAH IN NEGI

 

Predpisujemo različne vrste mehkih leč (od enodnevnih do večmesečnih), mehkih toričnih leč, multifokalnih sferičnih in toričnih leč, ter specialnih individualno izdelanih mehkih leč. Pri RGP (poltrdih) lečah imamo možnost predpisa in izdelave povsem individualiziranega dizajna leč s praktično neomejenim naborom parametrov. Pri katerikoli RGP leči izbiramo med osmimi različnimi materiali, glede na anatomske, mehanske, geometrijske in fiziološke zahteve. Za vsakega od materialov vam bomo priporočili primeren režim nege.

 

Kontaktne leče so individualni medicinsko tehnični pripomoček in so prilagojene vsakemu uporabniku posebej. Tudi priporočila glede nege kontaktnih leč se razlikujejo glede na material leč, režim nošenja, sestavo solze in druge dejavnike. 

 

Nega RGP kontaktnih leč: priporočamo dvostopenjske sisteme – ločeni tekočini za čiščenje in za shranjevanje. Posebej je pomembno, da poznate material svojih kontaktnih leč, saj niso vsi čistilci primerni za vse materiale. V sili lahko pri RGP lečah nekaj dni uporabljate katerokoli tekočino za mehke leče, za shranjevanje mehkih leč pa ne smete uporabljati tekočin, predvidenih za RGP leče.

POSEBNO IZ PONUDBE!

Povsem individualno izdelane mehke in poltrde kontaktne leče nemškega proizvajalca Hecht. Te leče so primerne predvsem za osebe z višjimi dioptrijami, visokim astigmatizmom ali neregularnimi roženicami. 

(keratokonus, po operacijah)

 

OPTIKA MESEC JESENICE

Cesta maršala Tita 31

Tel. 04 583 26 63

 

Odprto:

Pon - Pet: 9 - 13 in 15 - 18

Sobota: zaprto

Podatki o podjetju:

Optika Mesec

Vida Mihelčič s.p.

Cesta maršala Tita 31

4270 Jesenice

ID: SI69746591

MŠ: 5240223

Podjetje je zavezanec za ddv.

Stopite v kontakt z nami:

OPTIKA MESEC BLED

Poslovni center Union

Ljubljanska cesta 11 

Tel. 08 205 77 97

 

Odprto:

Pon - Pet: 9 - 18

Sobota: 9 - 12

 

  • Wix Facebook page

Krizzman Studio 2015, created with Wix.com