O PODJETJU

Optika Mesec ima z več kot šestdesetimi leti delovanja najdaljšo tradicijo med vsemi gorenjskimi optikami. Mojster očesne optike Vinko Mesec je začel z optično dejavnostjo na Jesenicah že leta 1954. V njej je poleg optičnih pripomočkov prodajal tudi fotografske in avdio aparate. Po nekaj selitvah se je leta 1980 ustalil na sedanji lokaciji v centru Jesenic na Cesti maršala Tita 31. V svojo dejavnost je ves čas vljučeval tudi svoje otroke, najprej jih je uvajal v delo v delavnici in pisarni, kasneje pa tudi "za pultom". Po upokojitvi g. Mesca je za nekaj let dejavnost prevzel sin Janez, leta 1991 pa hči Vida, kateri sta se kasneje pridružila mož Matjaž in brat Pavle.

Poslovalnico so leta 1998 povsem prenovili ter sodobno opremili, leta 2000 pa poleg nje odprli še očesno ambulanto. V njej specialistične oftalmološke preglede že od samega začetka opravlja priznani oftalmolog, očesni kirurg, dr. Xhevat Lumi, od leta 2004 pa tudi mag. Matjaž Mihelčič, optometrist in mojster očesne optike.

Leta 2004 se je v optiki zaposlila Martina Kerštanj, ki je najprej študirala tekstilno tehnologijo, kasneje pa zaključila še srednjo optično šolo.

 

Od decembra 2014 Optika Mesec posluje tudi na Bledu, v povsem novi optiki z najmodernejšo očesno ambulanto. Ambulanta je posebej opremljena za predpisovanje specialnih kontaktnih leč. 

V optiki na Bledu z veseljem pomaga in svetuje nova sodelavka Ana Klančar.