OPTOMETRIJA

 

V Optiki Mesec opravljamo optometristične preglede vida in predpis pripomočkov po najvišjih evropskih standardih.

PREGLEDI IN PREDPIS KOREKCIJE

 

V osnovni optometrični pregled so vključeni postopki objektivne in subjektivne refrakcije (določanja dioptrijskih vrednosti), analiza binokularnega vida ter po potrebi meritve bližinskega vida.

 

Dodatno se lahko opravi pregled sprednjega očesnega segmenta in očesnega ozadja z biomikroskopom pri mali zenici ter po potrebi meritev očesnega tlaka. 

 

Če je potrebno, se izvede topografsko slikanje roženice in fotodokumentacija stanj sprednjega očesnega segmenta, računalniška perimetrija in dodatni postopki za analizo vida (barvni in kontrastni vid, nočna kratkovidnost, test na bližinski astigmatizem, merjenje in korekcija simptomatične heteroforije (prikritega škiljenja) ter pravega škiljenja s prizmami itd. Pri težavah binokularnega vida vam lahko predlagamo individualno prilagojene ortoptične vaje. Poseben program testiranja vida je predviden za odkrivanje anomalij vida pri osebah z disleksijo. Izkazalo se je namreč, da so nekateri deficiti vida spremljajoč, včasih pa celo glavni dejavnik pri motnjah branja.

 

Prav tako prilagodimo pregled vida in predpis korekcije posebnim poklicem oz. dejavnostim, ki imajo specifične zahteve: glasbenikom, računalničarjem, športnikom... 

 

V optometrično oskrbo spada tudi predpis kontaktnih leč vseh vrst. Še posebej smo specializirani za predpis individualno prilagojenih RGP (»poltrdih«) leč, ki jih naročamo na osnovi izdelave tridimenzionalne topografske slike roženice. Ta vrsta leč je predvsem priporočljiva pri visokih kratkovidnostih, daljnovidnostih in astigmatizmih, pri potrebi po multifokalnih lečah in pri bolezenskih stanjih roženice, ki jih ni mogoče uspešno korigirati z očali (npr. pri keratoconusu, po poškodbah, ali pri zapletih po laserski operaciji dioptrije). Seveda pa predpisujemo tudi serijske in individualno izdelane mehke kontaktne leče. Ob pregledu za kontaktne leče se testira kvaliteta solze ter podrobno pregleda zunanji sprednji očesni segment. Po pregledu in predpisu leč sledi uvajanje v vstavljanje leč, nato pa določimo nadaljnje kontrole.

PREGLEDE OPRAVLJA 

 

PONUDBA OČAL

Oglej si ponudbo korekcijskih očal, sončnih očal in očal specialne izvedbe za najtežavnejše situacije ...

KONTAKTNE LEČE

Predpisujemo vse vrste mehkih in RGP kontaktnih leč. Za izbran tip leče vam priporočimo tudi primeren režim nege in nošnje...